Mon - Sat 08.30 - 20.00. Sunday CLOSED

10 teatrot më të famshëm në botë

2020-03-27 Travel

Duke parë historinë e teatrit do të zbulojmë se në fillim shfaqjet teatrore luheshin në hapësirë të hapur. Shumë ndërtesa teatri u ndërtuan në të gjithë botën. Disa prej tyre u shkatërruan, disa u harruan dhe disa ende qëndrojnë të fortë. Ne kemi bërë një listë të 10 teatrove më të famshëm në botë.

La Scala de Milan Ky teatër është në Milano, Itali. Është shtëpia më e famshme e operës në botë dhe një pikë referimi në Milano. Përfaqëson shumë nga operat më të famshme të të gjitha kohërave si Arturo Toscanini, Ricardo Muti, Gavazzeni Gianandrea.

Teatro Colon në Buenos Aires Teatro Colon ndodhet në Buenos Aires, Argjentinë. Theshtë shtëpia më e rëndësishme e operës në Amerikën Latine dhe një nga më të mirat në botë. Për shumicën e cilësisë së akustikës së saj. Madhësia e kësaj shtëpie të operës është 8.200 metra katrorë dhe është në gjendje të zë 2487 spektatorë.

Liceo de Barcelona Ky teatër ndodhet në Barcelona, ​​Spanjë. Është një nga teatrot më të vjetra dhe më të mira në botë. Quhet edhe prestigji i Barcelonës. Skena e saj ka kaluar këngëtarët më të spikatur të operës në botë dhe vizitorët kanë marrë pjesë në interpretimin e kryeveprave.

Kopshti Convent Convent Garden ndodhet në Londër, Angli. Ajo njihet gjithashtu si Shtëpia Royal Opera. Në të vërtetë Convent Garden është emri i zonës ku ndodhet kjo. Është një institucion muzikor me një reputacion kombëtar dhe ndërkombëtar.

Teatro la Fenice Ky është një nga teatrot më të mira në botë, me vendndodhje në Venecia, Itali. Kërkesa në mënyrë të paparashikueshme janë shënimet karakteristike për audiencën në Fenince. Është gjithashtu një teatër historik dhe shumë i vjetër në Itali. Është ndërtuar nga 1790 deri në 1792. Kapaciteti i këtij teatri është rreth 1500 spektatorë.

Teatro Real de Madrid Është një teatër tjetër në Spanjë. Ndodhet në zemër të kryeqytetit të Spanjës Madrid, përballë Pallatit Mbretëror në Plaza de Oriente. Ishte shumë e rëndësishme për familjen Royal Spanjolle që të shijonte operën më të mire në këtë teatër. Teatri është një monument mjaft përfaqësues në Madrid.

Shtëpia Opera Metropolitane Kjo shtëpi e operës ndodhet në Neë York, USA. Është teatri më i mirë në SHBA. Kjo është qendra e Lincoln, e përshkruar nga shumë si konglomerata e arteve dhe muzikës dhe artit me teknologji të përmirësuar në botë.

Wiener Staatsoper Ky teatër i famshëm është në Vjenë vendi i muzikës klasike. Vjena është kryeqyteti i muzikës që njihet për Night of Opera Ball, një mbrëmje në të cilën personalitete të shkëlqyera kërcejnë nën kupolën e Wiener Staatsoper.

Teatri Bolshoi i Moskës Ky është një tjetër teatër i famshëm është në Moskë Kryeqyteti i Rusisë. Është bërë nga Princi Piotr Urusoy për Princesha Katerina II, për ta bërë atë të lumtur.

Shtëpia e Operës në Sidne Shtëpia e Operës në Sidne është më e njohur për sa i përket estetikës dhe ndërtesës më moderne në botë. Ai ka kualifikimin për të qenë një vend i trashëgimisë botërore.

Cookies Consent

This website use cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more